7 september 2011

Damastprojektet på Fornby hösten 2011


I år ingår även en damastgrupp i textilkursens vävdel. Den består av tre gamla elever, både i ålder jämfört med textilgruppen i övrigt och för att vi alla tre börjat på Fornby för rätt många år sedan.

Vi har mer eller mindre tjatat till oss den här deltidskursen främst för att skolan har tre vävstolar alla med drag och att vi är tre stycken som gärna vill prova på det här med damast. Vi kommer att få klara oss själva och vi är Anita, Eva och så jag Gunilla.

 
Med den här varpflätan är min tanke att jag ska förvandla den till något nytt och spännande. Hur det blir med den saken kommer jag ju inte att få veta ännu på  några månader, men jag kan ju alltid få drömma!





 
Det här är Anita som sitter och provväver i sin vävstol. Just här är den solvad i V och tramporna uppknytna till upphämta, men senare knyter hon om tramporna till korskypert och damast.





Eva i största koncentration vid varpan. Hon varpar i ett väldigt glatt garn, lin av något slag, och då gäller det att inte tappa tråden!







Här är min varp när det är pådragen. Anita hjälpte mig med det. Meningen är ju att vi hela tiden ska hjälpa varandra så att vi lär oss hur man ska göra när man sätter upp en damastväv.








Naturligtvis måste vi ta en paus lite då och då och här har vi valt att ta vårt kaffe i vävsalen.

Men det var innan vi fick veta att man inte får dricka sitt kaffe där, så nu går vi upp i matsalen när vi fikar.





Här har Anita och jag solvat färdigt själva mönstersolvningen. Jag hoppas att det kommer att stämma med mina planer för mönster, annars får jag väl tänka om.






Här sitter Anita inne i min vävstol och ger mig varptrådarna som jag sen skedar.








Nu kommer det att dröja en hel vecka innan vi ses på Fornby, vi tre "tjejer" i Damastprojektet! 

Vid tangentbordet: Gunilla Lindström 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar