17 februari 2011

Favorit i repris

Våra fikapauser är nästan lika viktiga som sömnaden. Alltid är det någon som hojtar "fika!" om man skulle dröja sig lite för länge vid sitt arbete. En gång i veckan är det extra festligt för då blir det finfika som någon tagit med sig. Idag var det min tur och jag körde ett säkert kort och bjöd på samma sak som i höstas. Nu bjuder jag även på receptet:

Kanelbullekaka

175 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 ½ del vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning: 1 dl socker blandat med 3 msk kanel

Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda ner ett ägg i taget i smörsmeten. Rör i gräddfil. Blanda mjöl, vanilj, bakpulver och salt i en separat skål. Blanda sedan ner det i smör/socker/ägg/gräddfilsmeten.

Häll hälften av smeten i en smörd och bröad (kokos som ströbröd blir godast!) sockerkaksform. Strö över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten. Häll på resten av kanelsockret och klicka över två matskedar smör.

Grädda i 175 grader, 35 - 60 min (beroende på ugn). Känn med provsticka att kakan är torr.

//Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar