5 december 2010

Rulltårta för glutenintoleranta och deras bekanta.

Härom veckan drack vi kaffe och åt rulltårta. Rulltårtan passar både för normalkostare och många specialkostare, eftersom den är både gluten- och mjölkfri.
Lägg ut receptet på bloggen, sa textiltjejerna. Rulltårtan var redan uppäten och o-fotograferad.
Nu har jag bakat en ny, som jag du kan se på bilden.

KOKOSRULLTÅRTA MED HALLONSYLT
Ugnsvärme 250º.
Gräddningstid ca 5 min.

Ingredienser:
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl kokosflingor
¾ dl potatismjöl
1 ½ tsk bakpulver

Fyllning:
Hallonsylt eller annan sylt

Vispa ägg och strösocker till en pösig smet.
Blanda de torra varorna, kokosflingor, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten.
Lägg ett bakplåtspapper på en långpanna, ca 30x40 cm.
Bred ut smeten på baklåtspappret.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 5 min i 250º ugnsvärme.

Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat smörpapper. Dra försiktigt bort bakplåtspappret.
Låt kakan svalna.
Bred  hallonsylt, eller någon annan sylt, på rulltårtan.
Rulla försiktigt ihop rulltårtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar